HR  /  EN
);">
N/A

Gradac

Danas je Gradac poznato turističko mjesto sa svim potrebnim ugostiteljskim i turističkim sadržajima.

Na samom kraju Makarske rivijere (ili na početku, ako joj se priđe sa istoka) smjestio se Gradac, najveće mjesto Gornjeg Makarskog primorja, općinsko središte sa 3615 stanovni-ka.
Stanovnici se osim tradicionalnog poljodjelstva, ribarstva i maslinarstva bave turizmom i ugos-titeljstvom.
Prekrasna plaža Gornja vala, južno od luke, najduža na Makarskoj rivijeri privlači mnogobrojne turiste. Prvi hotel izgrađen je davne 1919. Danas osim privatnog smještaja u kućama, vilama i apartmanima  u Gracu postoji nekoliko hotela visoke kategorije.
 
 

Danas je Gradac poznato turističko mjesto sa svim potrebnim ugostiteljskim i turističkim sadržajima, te brojnim načinima za opuštanje, odmor i rekreaciju.
Bogati arheološki nalazi govore o njegovoj prošlosti iz rimskog doba, srednjeg vijeka pa sve do današnjih dana. Car K. Porfirogenet spominje srednjevjekovni grad  Lapčanj (Labinac), a spominje ga i kralj ostoja 1417. Starodrevni Lapčan u 17. stoljeću mijenja svoj glavni obrambeni položaj i ime u Gradac. Sačuvani su i ostaci stare kule iz 16. stoljeća, a vrijedni su sakralni spomenici crkva Sv. Mihovila iz 19. stoljeća i crkva Sv.Ante na groblju iz 18.st

Ponuda nekretnina