HR  /  EN
povratak

SKYWALK – Nebeska šetnica koja oduzima dah!

Od srpnja 2020. službeno je otvorena nova atrakcija na Biokovou, a to je Skywalk – prozirna staklena platforma koja viri 12 metra od litice planine. Nalazi se na nadmorskoj visini od oko 1200 metara, ali ne bojte se - Skywalk je testiran, iako je izgrađen od stakla i čini se krhkim, potpuno je siguran i čvrst.

Onaj tko je posjetio Makarsku rivijeru zasigurno zna da je pogled na Makarsku rivijeru spektakularan iz svakog kuta. Ako na Makarsku rivijeru pogledate s otoka Brača. Posebno kada je vrijeme vedro i sunčano, vidjet ćete moćnu i masivnu planinu Biokovo koja se izdiže izravno s mora. Makarska rivijera je remek – djelo prirode stvoreno planinom i more a svaki ljubitelj prirode, svaki fotograf, entuzijast, umjetnik, instegram influencer to želi vidjeti i doživjeti. 
Biokovo je desetljećima poznato kao turistička atrakcija, dio planine koji pripada zaštičenom parku prirode važan je dio planinarskih i pješačkih ruta. Ako niste profesionalni planinar, nemojte se upuštati u Biokovo sami. Tamo ćete pronaći sve vrste terena, od borovih šuma do livada, stijena za penjanje i oštrih kraških područja s vrtačama, špiljama i kavernama. Zbog toga je jedna od najljepših i najopasnijih europskih planina. Od srpnja 2020. službeno je otovrena nova atrakcija na Biokovo a to je Skywalk – prozirna staklena platforma koja viri 12 metra od litice planine. Nalazi se na nadmorskoj visini od oko 1200 metara, ali ne bojte se - Skywalk je testiran, iako je izgrađen od stakla i čini se krhkim, potpuno je siguran i čvrst.

Glavno sigurnosno ispitivanje izvršile su vatrogasne postrojbe Podgora i Tučepi. Koristeći veliku količinu vode, provedena su ispitivanja nosivosti vidikovca. Iz sigurnosnih razloga, samo 30 osoba smije istodobno hodati Biokovo Skywalkom, stoga se opremite strpljenjem ako Biokovo posjetite u sezoni. Svidjet će vam se ovo iskustvo: hodajući staklenim podom, gledajući ravno ispod nogu prema selu Tučepi na obali. Ispred vas: pogled za pamćenje - Makarska s vaše desne strane, Podgora s vaše lijeve strane i svi otoci ispred. Ako imate nevjerojatnu sreću, a tamo ste u zaista vedrom danu, možda ćete i uvidjeti talijansku obalu preko Jadrana.
 Imamo nekoliko ideja o Skywalku
•    romantično putovanje u dvoje, da se vidi tko je hrabriji 
•    posjetite i druge stranice Biokova, nećete cijeli dan šetati oko ovog vidikovca, a Biokovo je prilično spektakularno
•    ako se bavite avanturizmom, unajmite skuter ili moped i idite s prijateljima, ali budite oprezni, ceste na Biokovu doista su uske i opasne.
 Nakon 13 kilometara vožnje ovaj je pogled vaša nagrada


Kako doći do Biokova Skywalk?

Trebali biste ući u Park prirode Biokovo na vratima. Imate besplatni vodič za mobilne uređaje može vas tamo voditi. Glavni ulaz u Park prirode Biokovo je preko Vrgorske ceste, oko 8 km od Makarskog centra. Google karta dostupna je ovdje . Od ulaza se pripremite za još 13 km vožnje do Skywalka. Biokovska cesta je uska, budite oprezni i strpljivi.