HR  /  EN
);">
N/A

Drvenik

Posjetite Drvenik i uvjerite se sami, jer doživjeti Drvenik znači uživati kvalitetan odmor daleko od urbanih središta

Drvenik je mjesto na Makarskoj rivijeri smješteno pod grebenima planine Biokovo.
Prvi put spominjan u 13. stoljeću, ime je dobio po riječi drvo. O tom razdoblju i dan danas svjedoče ostaci nastamba iz 13. stoljeća u Starom selu. Drvenik je mjesto izrazito bogato povi-jesno-arheološkim lokalitetima, od kojih prvenstveno valja istaći prethistorijsku fortifikacijsku utvrdu Gradina, Crkvu Sv. Jurja iz 14. stoljeća, spomenik nesretnoj ljubavi „Kostanića greb“ iz 15. st. te put preko Biokova na kojem je Alberto Fortis prepisao Hasanaginicu.
 
Nakon potresa 1962. stanovnici Drvenika su se preselili iz naselja podno planine Biokovo (Sta-ro selo) uz morsku obalu u  dvije idilične, sunčane uvale: Donju i Gornju Valu, stoga je Staro selo ostalo idiličan prostor za odmor.  Netaknuta priroda, uređeni maslinici, prostor s kojeg se pruža pogled na dvije drveničke Vale te Hvarski i Brački kanal, možda i najljepši pogled s ovih prostora, pruža svakom turistu neprocjenjiv doživljaj.
Drvenik s svojom nekoliko kilometara dugom šetnicom uz more, kilometrima plaža, vidikov-cima,  sportsko rekreativnim sadržajem te putokazima obilježenim planinskim šetališnim krajo-likom ubrzo postane omiljeno mjesto svakom turistu i izletniku.
Također, Drvenik se može pohvaliti kao jedna od prvih destinacija na ovim prostorima iz kojeg sjedeći na plaži možete besplatno komunicirati s cijelim svijetom, zahvaljujući Wi-fi slobodnoj internetskoj mreži.
 

Posjetite Drvenik i uvjerite se sami, jer doživjeti Drvenik znači uživati kvalitetan odmor daleko od urbanih središta,  kupati se u kristalno čistom Jadranskom moru, uživati u razgledavanju prirodnog morskog i planinskog krajolika, kušati  bogatu gastronomsku ponudu te osjetiti lje-potu primorskog, domaćeg i izvornog ambijenta, a usto i uživati u bogatom  programu „Kul-turnog i zabavnog Ljeta“.

Ponuda nekretnina