HR  /  EN
povratak

Tržište nekretnina Republike Hrvatske

Održan je stručni skup "Tržište nekretnina Republike Hrvatske" na kojem je predstavljena publikacija "Pregled tržišta nekretnina Republike Hrvatske 2012.-2017."

Održan je stručni skup „Tržište nekretnina Republike Hrvatske“ u Zagrebu 17. rujna 2018. U sklopu skupa predstavljena je publikacija Pregled tržišta nekretnina Republike Hrvatske 2012.–2017. u kojoj su analizirani glavni trendovi na tržištima stanova i apartmana, obiteljskih kuća, poslovnih prostora, poljoprivrednog, građevinskog i šumskog zemljišta.

Analiza se odnosi na razdoblje od 2012. do 2017. godine i prikazuje trendove koji se bilježe na razini cjelokupne zemlje, županija, pojedinih jedinica lokalne samouprave, a za Grad Zagreb i na razini katastarske općine. Ova publikacija posebna je po tome što po prvi puta u modernoj hrvatskoj povijesti javnosti stavlja na raspolaganje temeljne podatke o tržištu nekretnina – podatke o prosječnim ostvarenim kupoprodajnim cijenama nekretnina za sve tipove nekretnina koji su u publikaciji analizirani. U publikaciji se mogu naći i drugi važni i zanimljivi podaci poput prosječne površine nekretnina koje su predmet kupoprodajnih transakcija te prosječne starosti tih nekretnina. Posebno poglavlje publikacije posvećeno je analizi priuštivosti stambenih nekretnina po jedinicama lokalne samouprave.

https://www.eizg.hr/odrzan-strucni-skup-trziste-nekretnina-republike-hrvatske-2012-2017/4236